Stroper moet als straf naar ‘Bambi’ kijken op repeat

Stroper moet als straf naar ‘Bambi’ kijken op repeat

Een stroper uit de Amerikaanse staat Missouri heeft misschien wel de opmerkelijkste straf ooit gekregen. Hij moet namelijk naar de Disneyfilm ‘Bambi’ kijken, niet één keer, maar elke maand, tot hij z’n straf uitgezeten heeft. 

Het staat zonder twijfel op je netvlies gebrand: de moord op de moeder van Bambi. Een jeugdtrauma waar Disney kinderen sinds 1942 mee opzadelt. Maar het heeft dus ook een extra effect. Een stroper uit Brookline in het Amerikaanse Missouri moet tijdens zijn gevangenisstraf namelijk elke maand naar Bambi
kijken.

Honderden herten

David Berry Jr. en drie leden van z’n familie stroopten over verschillende jaren heen illegaal honderden herten. Ze gebruikten deze herten als trofeeën, waarbij ze hun hoofden aan de muur hingen en hun lichamen bij het afval gooiden.

Het viertal werd veroordeeld tot een gevangenisstraf, waarbij die van één stroper wel heel bijzonder is. Zijn straf luidt als volgt: “De beschuldigde wordt veroordeeld tot het kijken naar de Disneyfilm Bambi. Hij moet de eerste keer kijken op of voor 23 december 2018 en vervolgens minstens een keer per maand tijdens zijn gevangenisstraf in de Lawrence County Jail.”

Bambi

De stroper moet dus tijdens zijn straf, die in totaal meer dan een jaar duurt, maandelijks naar Bambi kijken. Daardoor zal hij dus elke maand geconfronteerd worden met de dood van de moeder van Bambi en de tragedie die daarop volgt.

Of het echt leerrijk zal zijn voor de stroper valt nog af te wachten, maar het zal daar in de Lawrence County Jail dan toch iets gezelliger worden elke maand.

Gesponsorde artikelen