Home Play Gaming

‘Fortnite’-gamer opgepakt omdat hij zijn partner sloeg in livestream

‘Fortnite’-gamer opgepakt omdat hij zijn partner sloeg in livestream

Een ‘Fortnite’-gamer is in Sydney opgepakt omdat hij zijn partner geslagen zou hebben tijdens een livestream van de game. Zijn vriendin/vrouw vroeg of hij wou stoppen met spelen om te komen eten, maar dat pikte de 26-jarige man niet.

De video is niet voor gevoelige kijkers. We zien hoe de Fortnite-gamer zichzelf filmt en tegen zijn vrouw schreeuwt, nadat die hem geroepen had om te komen eten. “Ik zei toch dat ik zo zou komen!”, schreeuwt de man. Hij loopt uit het beeld, maar de livestream draait door. We horen een fikse klap en de vrouw begint te wenen.

De vrouwenstem schreeuwt dat hij “een smerige vrouwenmepper” is. Ze richt zich tot de andere gamers die via de livestream meekijken: “Hoorden jullie dat? Hij sloeg me zojuist in het gezicht.”

(Fortnite zorgde al voor 200 scheidingen in het Verenigd Koninkrijk.)

Vrouw en twee kinderen

Het trieste tafereel duurt minutenlang. Er zijn ook huilende kinderen te horen. De BBC meldt dat iemand die de livestream bekeek de politie verwittigde. Het is niet geweten hoe veel mensen naar de livestream keken.

(Fortnite seizoen 7 start op 6 december.)

De politie liet weten dat er naast de 21-jarige vrouw nog twee meisjes van 3 jaar en 20 maanden in het huis verbleven. De vrouw was niet zwaargewond, maar ze was wel erg van streek. De verdachte moet zich donderdag voor de rechter verantwoorden en loopt voorlopig opnieuw vrij rond. Hij mag wel niet meer in de buurt van zijn (ex-)partner komen.

(Vorige week raakte nog bekend dat Bart De Pauw de klachten van seksueel, grensoverschrijdend gedrag die tot zijn ontslag leidden nog steeds niet mag inkijken.)

Waarom is Fortnite zo verslavend? Dit is alles wat je moet weten over dé game van het moment.

Gesponsorde artikelen