'Game of Thrones' lost eerste volledige trailer

'Game of Thrones' lost na letterlijk jaren wachten de eerste trailer voor het laatste seizoen. Arya Stark heeft duidelijk duistere plannen, de White Walkers zwermen richting Westeros. En Jon Snow leert de draken van Daenerys iets beter kennen terwijl Jaime Lannister zijn belofte probeert te houden. Wie wint het spel om de IJzeren Troon en overleeft de ondode horde? Op 14 april kennen we de eerste antwoorden. 

Kijk hier naar de eerste trailer van Game of Thrones, seizoen 8

 

Na twee jaar wachten is het eindelijk zover: de eerste échte trailer van het laatste seizoen van Game of Thrones. Een goede minuut lang mogen we al genieten van het beste dat HBO te bieden heeft: draken, intriges en serieus wat plottwists.

Uiteraard wordt er in deze trailer nog niet zoveel verteld over het verhaal dat Benioff en Weiss over zes afleveringen zullen spreiden. En toch zijn er al heel wat elementen die ons een goed idee geven van waar we met het laatste seizoen heengaan. De eerste trailer voor het achtste seizoen van Game of Thrones luidt ook ergens het einde in voor al die fantasyliefhebbers die ooit A Song of Ice and Fire begonnen lezen, het boek van G.R.R. Martin waar de serie op gebaseerd is.

Wat betekent de trailer?

Wat is er allemaal te zien in de trailer? Arya Stark neemt eerst het woord. Hoewel ze haar masker als eersteklasseseriemoordenaar letterlijk heeft afgelegd, schijnt ze toch nog niet klaar te zijn met haar bekende lijst. Bekendste overlever: Cersei Lannister, en laat die nu net een behoorlijk belangrijke belofte gebroken hebben. Praat Arya daar met Varys?

Het achtste seizoen van Game of Thrones moet ook heel wat losse verhaaleindjes samenbrengen en de trailer belooft alvast veel goeds op dat vlak. We zien een aantal schepen met Kraken erop, ook Pyke voegt zich blijkbaar bij het leger in het noorden. En ook Tormund Giantsbane, net niet opgeofferd aan het vuur door Melisandre, is onderweg, maar naar waar?

Draken, draken, Gendry

De trailer trakteert ons ook op een aantal prachtige beelden van de draken die de CGI-tovenaars bij HBO in elkaar hebben gestampt. Ze vliegen over Winterfell, ze scheren langs de torens, ze zijn bij Dany en Jon. Wij zetten ons geld op een royale strijd met ons topkoppel (maar ook een beetje aan elkaar verwant koppel) op de rug van deze beauties.

En dan komt ook meteen de eerste verrassing (nouja) van de trailer. Want wie komt daar langsgelopen alsof we hem niet het laatste zagen op een bootje in kamp Stannis? Gendry, de bastaardzoon van Robert Baratheon. Davos Seaworth kreeg het niet over zijn hart om deze jongeman om het leven te brengen, maar nu komt ook hij zijn steentje bijdragen aan de strijd tegen de ondoden.

© HBO

Wat gaat Jaime doen in Game of Thrones seizoen 8?

Davos kan je trouwens ook spotten in de trailer, net zoals Missandei en Grey Worm, die een leger op de been brengt. En wie is er deel van dat leger? Jaime Lannister. Jaime is ook meteen de tweede voice-over, en hij geeft onmiddellijk antwoorden op de vragen die wij ons al even stelden. Hoewel Cersei haar troepen netjes in het zuiden houdt en tegelijk het ongeboren kind van haar en Jaime bewaakt, is die laatste niet van plan om zijn woord te breken.

Hier zijn zes vragen waar wij antwoorden op willen in het laatste seizoen van Game of Thrones.

"Ik ben van plan om te vechten voor de levenden", zegt Jaime omineus terwijl hij door de modder ploegt en vechtend te zien is. "Ik ben van plan om mijn belofte te houden." Het mag duidelijk zijn: Jaime stapt weg van het spel over wie er op de IJzeren Troon komt te zitten. Het contrast met de regale, tevreden kijkende Cersei kan bijna niet groter zijn.

© HBO

The Battle of Winterfell

Na nog een kort verplicht rondje langs Winterfell, met een bedrukte Sansa die duidelijk de leiding heeft in Winterfell en een Daenerys die ook zware beslissingen moet maken, krijgen we vooral veel voorbereiding te zien. Wie er nog twijfels over had: het achtste seizoen van Game of Thrones wordt er ééntje van strijd: dat toont het leger dat Brienne aanvoert, dat dat Jorah Mormont aanvoert én dat dat Tyrion moet besturen.

We horen intussen ook Bran, de man met de kennis die Jon en Dany kan breken, die oreert over de toekomst. Maar zal hij zijn geheimen ook delen en heeft hij krachten die het team van de levenden kan helpen overleven? (Dit weten we al over 'The Battle of Winterfell, de laatste strijd in Game of Thrones.)

Want het zal ook een kwestie worden van de magie van Westeros in de juiste richting te kanaliseren. Want dat werd pijnlijk duidelijk in Hardhome: de White Walkers zijn niet bang van een streepje staal. En dat maakt het laatste beeld van deze trailer wel heel interessant en een kippenvelmomentje. De hoef van het ondode paard verwijst natuurlijk naar de White Walkers. Winter is here. Zal de persoon op de IJzeren Troon tout court nog leven?

Goed nieuws: je kan bij ons in het midden van de nacht de Game of Thrones-première meemaken. Telenet-klanten kunnen om drie uur 's nachts, tijdens de nacht van 14 op 15 april, de eerste aflevering zien.

Lees meer