'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' genomineerd voor International Emmy Award

Het komische en soms emotionele VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' is genomineerd voor de prestigieuze International Emmy Aards. Het programma, gepresenteerd door Jens Dendoncker en gemaakt door Shelter, krijgt ook een tweede seizoen.

Hoe Zal Ik Het Zeggen: het concept van het tv-programma van Jens Dendoncker lijkt op een uit de hand gelopen grap. Dendoncker, eigenlijk stand-up-comedian brengt grote en kleine boodschappen van mensen die niet weten hoe ze uit hun woorden moeten komen, aan de ontvanger. Soms grappig, soms gevoelig, vaak over the top. Feelgood-tv, maar met een origineel idee erachter.

International Emmy

Dat vonden ze ook bij de organisatie achter de International Emmy Awards, één van de meest prestigieuze tv-prijzen ter wereld. Zij nomindeerden Hoe Zal Ik Het Zeggen in de categorie Non-Scripted Entertainment. Op 19 november weten we of ze de prijs ook in ontvangst mogen nemen.

De breinen achter Hoe Zal Ik Het Zeggen zijn Sofie Peeters en Tim Van Aelst van productiehuis Shelter. Het is al de derde (!) Emmy-nominatie voor Shelter. Eerder vielen al Benidorm Bastards en Wat Als? in de prijzen.

"Heerlijk om te vernemen dat dit format in de smaak valt", reageert Peeters. "De basis van ons programma mag dan wel in elk land herkenbaar zijn, toch is ook deze nominatie weer een verrassing. De nominatie op zich is voor ons al een fameuze erkenning… en komt bovendien op het moment dat we hier volop het nieuwe, tweede seizoen afwerken en daar zitten wat nieuwigheden in waar wij als team een bijzonder goed gevoel bij hebben."

Jens Dendoncker

Er kwamen ook complimentjes voor "opper-boodschapper Jens Dendoncker om zijn geweldige zelve te zijn." Het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen werd in december 2017 aangekondigd, al vereist dat inderdaad enkele aanpassingen. Kortrijkzaan Jens Dendoncker was bij de aanvang van het eerste seizoen wel een stand-up-comedian, maar bij het grote publiek nog relatief onbekend. Na Hoe Zal Ik Het Zeggen, seizoen 1 en zijn zaalshow Bang Van Dendoncker is dat anders.

Het blijft niet alleen bij prijzen voor Shelter. Hoe Zal Ik Het Zeggen werd ook al aan acht landen verkocht, onder andere aan de VS en Groot-Brittannië. Deze zomer werd in Duitsland een eerste seizoen opgenomen. Het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen wordt dit najaar op VTM uitgezonden.

Lees meer