Waar was onze Vlaamse Minister van sport?...Was de Haat voor Belgie nu zo groot?...

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Pleinen werden afgesloten, grote TV’s werden geïnstalleerd, en sommige werkgevers veranderden zelfs de uurroosters omdat ze beseften dat er anders geen enkele gemotiveerde werknemer aanwezig zou zijn. En Inbev!,... die deden gouden zaken.

Gisteren zakten honderdduizenden mensen af naar Brussel om terecht onze Duivels te eren. Tenslotte hebben ze een maand lang ons land in spanning gehouden en we zagen nog nooit een land dat zo verenigd was dan nu. Er werd samen gefeest er werd gedronken, gelachen en gedanst.

Wat ons ook wel gelukkig stemde was het feit dat tijdens de huldiging in Brussel geen enkel incident waar te nemen was, er werd daar Frans gesproken afgewisseld met Nederlands en iedereen wie er was knuffelde elkaar alsof de politiek niet bestond. Geen spoor van onverdraagzaamheid, geen spoor van gele vlaggetjes en de volgende morgen zagen we zelfs een jonge man die nog door de straten strompelde enkel ondersteund door de Belgische Vlag. Zelfs die ene dag dat het land in rouw werd gedompeld deelden we samen door in elkaars armen het verdriet te verdrinken.

Pleinen werden afgesloten, grote TV’s werden geïnstalleerd, en sommige werkgevers veranderden zelfs de uurroosters omdat ze beseften dat er anders geen enkele gemotiveerde werknemer aanwezig zou zijn. En Inbev!,... die deden gouden zaken.

En waar was onze Vlaamse Minister van Sport?…Waar was Muyters?…Waarschijnlijk kruipt hij nu weer langzaam onder zijn steen vandaan en gaat die rond de pot draaien en onwaarheden verkondigen als: dat hij in verlof was , of dat hij niet echt een voetbalminnaar is, en zelfs indien dat zo zou zijn, waarom is hij dan onze Vlaamse minister van Sport?…Was het voetbal niet Vlaams genoeg?

Wat als Nafi Thiam nog eens een wereldprestatie op de tabellen gooit?…Of wat als de Gebroeders Borlee nog eens knallen?. Kruipt hij dan opnieuw onder zijn steen?..Is Muyters dan wel geschikt om de taak van minister van Sport uit te voeren?

Wat we eigenlijk nog straffer vonden was het feit dat Theo Francken gisteren een Tweet de wereld instuurde om de Kroaten te feliciteren , niet dat onze Balkan vrienden geen felicitaties verdienden integendeel, want heel het land wilde dat ze Frankrijk van de tabellen zouden vegen. Maar had hij ook niet één enkele positieve tweet over de Belgen kunnen posten?
Het is niet zo dat onzen Theo geen voetbalfan is, want met grote regelmaat is hij te bewonderen in de tribunes van OHL. ( Leuven ).

Maar het hoeft dan ook niemand te verwonderen, want nog voor het WK begon kwamen er al instructies van Bart de Wever dat er over de Duivels geen woord gerept mocht worden wegens veel te Belgisch.
We vragen ons eigenijk wel af of het vorige succes de partij niet naar hun hoofd is gestegen, en denken ze nu echt dat er tussen hun eigen kiezers geen Duivelse fans zitten?. Zouden die zich daar nu echt geen vragen over stellen?

Heel de wereld heeft de prestatie van onze Duivels bewonderd, geëerd en besproken. De Duivels Hebben Belgie op de kaart gezet en iedereen was er bij!. Maar wie was er niet bij?…Juist, een partij die veel liever verdeeldheid zaait dan te verbroederen . Want verdeeldheid en haat zaaien bevorderd het hoger ideaal : Splitsen!…Maar met wat gisteren is gebeurd is het wel duidelijk dat er bij geen enkele Belg één haar op zijn hoofd staat die daar aan wil meewerken.

De haat tegenover Brussel is ook buiten proportie, want terwijl ze geen enkel moment onbenut laten om onze hoofdstad door de modder te sleuren waren zij het toch zelf die verleden week in Het stadhuis van Brussel de Vlaamse feestdag gingen vieren en daar hartelijk werden ontvangen. Ze kregen zelfs felicitaties van de burgemeester van Brussel, die de Vlaamse zaak prees en het belang ervan. Ik zie het omgekeerd en in Antwerpen niet direct gebeuren!.

Misschien is dit opiniestuk wel politiek geïnspireerd , maar dat was de houding van de NV-A ook….Het wordt tijd dat de politiekers weer vlinders worden , want nu zijn het lelijke rupsen!

Overigens is het uiteraard zo dat iedereen een eigen mening mag hebben, graag zelfs, Maar dat recht hebben wij uiteraard ook!.

Tekst: Gieke Merckx.