HBO haalt grote naam binnen voor nieuw sci-fi drama 'The Nevers'

HBO heeft met Joss Whedon een heel grote vis binnengehaald. Whedon stond aan het roer van de eerste twee 'Avengers'-films, maar maakt nu zijn terugkeer naar televisie. Hij zal er 'The Nevers' gaan maken, een sci-fi drama waar bij HBO enorm veel van wordt verwacht. 

Joss Whedon is een grote naam in zowel de televisie- als de filmwereld. Met Buffy the Vampire Slayer stond Whedon al aan de wieg van een van de grootste cultreeksen ooit en met, onder andere, The Avengers en Avengers: Age of Ultron kende hij ook commercieel succes in de bioscoopzalen. Maar nu maakt Whedon dus zijn terugkeer naar televisie en hij doet dat met een enorm ambitieus project.

The Nevers

The Nevers, omschreven als "een episch sci-fi drama over een groep Victoriaanse vrouwen met speciale krachten, meedogenloze vijanden en een missie die de wereld kan veranderen", zal een van de topreeksen van HBO moeten worden. Naast die logline is er echter nog maar weinig geweten over de show, die door het hoofd van programmering bij HBO wel al als "raar", "veelzijdig" en "ambitieus" wordt bestempeld.

Whedon zelf reageert alvast enthousiast in een officieel persbericht. "The Nevers is narratief gezien misschien wel het meest ambitieuze wat ik ooit heb gemaakt, en ik kan me er geen betere thuis voor inbeelden dan HBO", stelt Whedon. "Het is te lang geleden dat ik een heel nieuwe fictieve wereld heb gecreëerd en het team bij HBO biedt niet alleen de reikwijdte en ervaring, niet alleen het 'prestige', maar ook een passionele samenwerking."

Game of Thrones

HBO is nog steeds naarstig op zoek naar een opvolger voor hun immens populaire fantasyserie Game of Thrones. Dat sluit volgend jaar z'n verhaal na acht seizoenen af, en dus is het voor de HBO uitkijken welke serie dat gat kan vullen.

Met Westworld hebben ze alvast een grootste serie lopen. Maar onder druk van de steeds maar groeiende streamingdiensten zoals Netflix en Amazon is het Amerikaanse betaaltelevisienetwerk onder leiding van moederbedrijf T&T bezig om hun aanbod "groter en breder" te maken. En in dat plan past The Nevers natuurlijk perfect.

Lees meer