Volgens Artificiële Intelligentie wint dit land het WK

Hebben wij het beste team en de beste spelers? Wij staan natuurlijk pal achter onze Rode Duivels maar kunnen zij het WK ook echt winnen? Volgens de wetenschap bestaat daar een formule voor: een AI simuleerde het WK meer dan 100 keer en zij kwam tot het volgende resultaat: Duitsland wint opnieuw, tegen Brazilië. 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Als we maar konden voorspellen wie het WK won, toch? Volgens wetenschappers aan Cornell University kunnen zij dat wel. Op basis van verschillende parameters lieten zij een AI het WK meer dan honderd keer voorspellen. En op basis van die resultaten is Duitsland de gedoodverfde winnaar van het WK. En België? Tja, eigenlijk is het nieuws maar half goed voor onze Rode Duivels.

België strandt nog voor de kwartfinale

Want volgens het model van Cornell spelen wij onze achtste finales tegen Polen. En die match winnen we, maar dan komen we uit tegen Brazilië. En ondanks de 1-1 tegen Zwitserland, weten de Brazilianen zich volgens Cornell wel te weren tegen hun achtste finale-tegenstanders, de Zweden.

Dat een kwartfinale tegen Brazilië spelen, moeilijk wordt dat moeten we ook niet aan Martinez zeggen. Volgens Cornell gaan wij er op dat moment alvast uit. In de halve finale komt volgens de berekeningen Brazilië dan uit tegen de Fransen en ook die wedstrijd zullen ze winnen.

Aan de andere kant speelt Duitsland eerst tegen Engeland en dan Spanje en zouden ze vervolgens moeten doorstomen naar de finale. Volgens de universiteit zal Duitsland dan ook vlotjes over Brazilië moeten springen en de wereldbeker weer op zak steken. Hoewel, eigenlijk heeft Spanje meer kans om de achtste finales te overleven dan Duitsland. Maar als Duitsland de achtste finales wint, dan wijst alles erop dat zij ook de cup pakken.

Champions League

Maar is dat ook zo? Want de formule van Cornell is natuurlijk opgesteld aan de hand van parameters die ze zelf uitkiezen. Het aantal Champions League-deelnames van de spelers lijkt daarbij belangrijk, maar ook het bruto nationaal product per land. De nationaliteit van je bondscoach doet er dan weer niet toe. Da's blijkbaar nadelig voor de Rode Duivels, die nochtans hun eerste match wél wonnen.

Er waren trouwens ook best wat landen die geen enkele kans hebben om te winnen: Saudi-Arabië, Iran en Japan stranden volgens het model sowieso in de groepsfase.

Lees meer