'Suits'-acteur Patrick J. Adams beschuldigd van 'bodyshaming' nadat hij zelf slachtoffer was

Patrick J. Adams, bekend van de Amerikaanse serie 'Suits', is beschuldigd van 'bodyshaming'. Na de trouw van Meghan Markle werd hij aangesproken door een vrouw in de luchthaven. Ze vertelde de acteur dat hij er nogal lijvig uitzag op de foto’s van het huwelijksfeest. Zijn wraak was zoet, maar een niet al te beste move. 

Het Amerikaanse acteerkoppel Patrick J. Adams en Troian bellisario verliet Londen na het huwelijksfeest van ex-collega Meghan Markle. Op het feest werden honderden foto’s getrokken waarop Adams ook stond. Maar een vrouw vond dat hij er nogal ‘chunky’ uitzag. "Wat een verschrikkelijke foto van jou!", zei ze tegen hem op de luchthaven, wat natuurlijk ook een vorm van bodyshaming is.

Toch werd de reactie van de acteur niet zozeer op prijs gesteld. Toen de vrouw in slaap viel, trok hij een foto van haar dat niet zo flatterend was en postte die op Instagram. Adams werd op die manier op zijn beurt beschuldigd van bodyshaming en vele Instagram-gebruikers vonden dit niet kunnen.

Spijt van zijn reactie

De acteur verwijderde het bericht en bood zijn excuses aan. Hij benadrukt wel dat de vrouw evenmin juist had gehandeld. "Ik ben geen pestkop. Wat die vrouw zei was kwetsend en niet nodig. Maar ik had haar persoonlijk moeten zeggen dat ze onbeleefd was. Daar had ik het bij moeten laten. Ik bied mijn excuses aan dat ik dat niet gedaan heb. Ik was te gechoqueerd en te geïrriteerd. En ik ben een Canadees, dus ben ik de confrontatie uit de weg gegaan", publiceert hij.

Verder wijst hij met een vinger naar de media: "Geloof vrijwel niets van wat je in tijdschriften te lezen krijgt. Of het nu goed of slecht nieuws is. Die machinerie teert op tegenspoed en te eenvoudige voorstelling van de feiten… Het leven is te kort voor al dit gedoe. Bedankt voor de aandacht. Laten we nu terugkeren naar onze eigen levens…"

Lees meer