KitKat brengt roze chocoladerepen op de Europese markt en die zijn van Belgische makelij!

Nestlé gaat roze KitKat-repen introduceren in Europa. De Britten mogen als eerste van KitKat Ruby snoepen, daarna volgen de rest van het continent en de VS. En de chocolade is van Belgische makelij!

De roze KitKat-repen liggen al enige tijd in de winkels in Japan en Zuid-Korea. In het buitenland hebben vel mensen de repen al besteld via het internet, maar vanaf 16 april zal de roze KitKat dus te krijgen zijn in het Verenigd Koninkrijk.

“Na de Britse lancering zullen we het product ook introduceren bij consumenten in heel Europa en Amerika”, laat Nestlé weten in een persbericht. Het is nog niet geweten wanneer KitKat Ruby bij ons in de winkelrekken zal liggen.

Natuurlijke kleur

De roze chocolade van Nestlé werd door de Belgische chocoladeproducent Callebaut. Het gaat om de vierde chocoladesoort naast melk, puur en wit. KitKat Ruby is smeuïg van structuur en smaakt naar bessen. De ‘ruby’ zou verwijzen naar de soort cacaoboon die voor de repen gebruikt wordt. Bij Nestlé beweren ze trouwens dat de kleur 100 procent natuurlijk is.

Wil jij die nieuwe KitKat eens proeven?

Lees meer