Producers van ‘The Simpsons’ proberen stereotypering van Apu te verantwoorden, maar daar is niet iedereen mee gediend

De makers van ‘The Simpsons’ kwamen onlangs onder vuur te liggen wegens het continu stereotypisch in beeld brengen van Apu, de eigenaar van de dagwinkel. In de aflevering ‘No Good Read Goes Unpunished’ probeert de crew van Matt Groening de stereotypering goed te praten, maar daar is lang niet iedereen mee gediend. Wat denk jij? Is het personage Apu aanstootgevend? 

In de aflevering No Good Read Goes Unpunished, die gisteren in de VS op tv was, proberen de producers van The Simpsons het continu stereotypisch in beeld brengen van dagwinkeleigenaar Apu te verantwoorden.

We zien Marge aan Lisa “haar favoriete boek ooit” voorlezen: The Princess in the Garden dat barst van de stereotypes over Ieren en Zuid-Amerikanen. Marge past haar voorlezing aan aan de gevoeligheden van vandaag de dag. Het hoofdpersonage Clara is nu “een cisgender meisje” dat paarden bevrijdt.

“Vroeger onschuldig, nu politiek incorrect”

Lisa wees erop dat het verhaal totaal “geen punt” meer had omdat het personage al lang goed ontwikkeld was. Daarmee werd natuurlijk verwezen naar de Apu-controverse.

“Iets wat decennia geleden begonnen is en toen als onschuldig gezien werd, is nu politiek incorrect”, zei Lisa. “Wat kan je daartegen doen?” Het fragment werd gevolgd door een shot van Apu.

De producers van de Simpsons kregen de wind van voren op Twitter:

Lees meer