We hebben geluk gehad: Lady Gaga annuleert nu haar hele tour door helse pijn

Lady Gaga heeft haar volledige tournee in Europa geannuleerd. Ze heeft opnieuw last van "hevige pijnen" en kan niet meer optreden. In totaal sneuvelen zo tien concerten. Dan hebben wij nog geluk gehad, want hoewel de zangeres haar optreden in Antwerpen ook eerder had uitgesteld, stond ze twee weken geleden toch in het Sportpaleis.

Wees blij als je Lady Gaga op 22 januari gezien hebt, want nu zou het niet meer mogelijk zijn. Opnieuw is de zangeres getroffen door hevige pijn, waardoor ze de beslissing nam om haar tour door Europa te stoppen. Ze kondigde het nieuws aan via de sociale media en is er het hart van in. "Als ik dit niet doe, dan weet ik dat ik niet meer achter de woorden of de betekenis van mijn muziek kan staan", stelt ze. Haar medisch team vindt ook dat ze beter thuis kan herstellen.

Het ziet er niet naar uit dat ze nu nieuwe datums gaat prikken voor de optredens die wegvallen. Dat deed ze dus eerder wel voor het Belgische publiek. Lady Gaga had de komende weken shows gepland in Londen, Manchester, Zürich, Keulen, Stockholm, Kopenhagen, Parijs en Berlijn. Ook een concert in Rio de Janeiro gaat niet door. Toch zal ze zeker nog terugkomen naar deze steden. "Ik beloof om in jouw stad terug te keren, maar nu moet ik mezelf en mijn gezondheid voorop stellen."

Fybromyalgie

Gaga heeft al vaak concerten moet afzeggen door hevige pijn. Ze lijdt aan fybromyalgie, een ziekte waarbij patiënten chronische pijn ondervinden aan de spieren en het bindweefsel. Hoe lastig dat is, konden we via Netflix al volgen in een documentaire over Lady Gaga.

Tijdens haar passage door België had newsmonkey een gesprek met een Belgische stylist die Gaga op haar tournee volgt. Zijn verhaal kan je hieronder bekijken:

 

Lees meer