Kleuter van drie blijft een week opgesloten naast haar dode mama

Een horrorverhaal in Rotterdam: een kleutertje van drie bleef een week lang naast haar moeder wonen, die overleden was. Hoe de kleuter de week heeft doorgebracht, blijft een mysterie, maar de moeder stierf wel een natuurlijke dood. 

Het is iets wat je enkel in boeken tegenkomt: een kleutertje van drie in Rotterdam moest een week lang met het lichaam van haar moeder in hetzelfde huis blijven. De moeder, 41, overleed een natuurlijke dood, maar het kindje kon het huis niet uit en was dus veroordeeld tot bij het lichaam blijven. 't Is niet duidelijk of het kind begreep dat haar moeder overleden was.

Kraan openstaan

Het lichaam van de vrouw werd al op 20 januari ontdekt, maar de zaak raakt nu pas bekend. De kleuter, een meisje, werd intussen overgebracht naar een pleeggezin, ze maakt het naar omstandigheden goed.

Uiteindelijk kon het meisje bevrijd worden omdat de buren van het gezin de politie contacteerden wegens wateroverlast. In het huis zou een kraan zijn blijven openstaan. Mogelijk is dat ook de reden waarom de kleuter het overleefde: met een openstaande kraan is er alvast watervoorziening.

Uitdrogen

Dat een kind het even alleen moet stellen met een dode ouder, bij een ongeval of een medisch spoedgeval is niet uitzonderlijk, maar dat het zo lang duurt eer iemand het kind mist, wel. Een kind van drie kan ook niet lang zonder verzorging. Baby's kunnen al na enkele uren uitdrogen, ook bij kleuters en peutertjes moeten ouders waakzaam zijn. Dat de buren de wateroverlast opmerkten, kon het leven van de vrouw niet redden, maar wel dat van haar dochtertje.

Lees meer