Dit is het resultaat van de vuilste huurder ter wereld: appartement klaar voor sloopkraan

Huisbaas, het chillste beroep en lekker slapend rijk worden? Think again! In het Britse Kent had een huisbaas één van z’n panden al 12 jaar niet meer betreden omdat de huurder niemand binnenliet.

De huisbaas, meneer Holland, stelt in de Britse krant Daily Mail dat hij zijn huurder, meneer Grant, nooit gedwongen heeft om hem binnen te laten omdat hij altijd op tijd betaalde. Na meer dan een decennium verliet Grant uiteindelijk het pand en wat Holland aantrof kan alleen beschreven worden als een stort. Grant had het huis achtergelaten met duizenden lege blikjes, bergen van rottend eten en superveel plastiek zakjes.

De schade zou Holland meer dan 10.000 pond gekost hebben. “Het was een complete en volslagen schok dat iemand in zo’n troep kan leven. Ik dacht echt dat ik in een horrorfilm was”, klinkt het bij een elektricien die er enkele reparaties kwam uitvoeren.

Leugen

“De schoonmaak heft eeuwen geduurd, maar ik heb het niet in één keer gedaan”, zegt Holland. “Het heeft vier dagen geduurd om het pand leeg te maken, zonder het te kuisen.”

Grant ontkende niet dat hij het pand zo vuil achtergelaten had. “Hij zei dat er zoveel vuilnis lag omdat de vrouw op de benedenverdieping de poort gesloten had, waardoor hij zijn vuilnis niet naar beneden zou kunnen brengen. Dat is niet waar.”

De beelden:

Lees meer