David Byrne van Talking Heads kondigt zichzelf aan voor Rock Werchter

Nick Cave & The Bad Seeds, Pearl Jam, Queens Of The Stone Age en Gorillaz: dat zijn de namen die op dit moment bevestigd zijn voor Rock Werchter 2018. Daar kunnen we nu een zelfbevestiging bij doen, want Talking Heads-opperhofd heeft Rock Werchter opgenomen in de data van zijn wereldtournee.

Een specifieke datum staat er op dat schema nog niet, maar Rock Werchter staat wel mooi vermeld tussen het Nederlandse Down The Rabbit Hole en het Deense Roskilde.

Het wordt de eerste solotournee van David Byrne in negen jaar die wordt ondersteund door 'American Utopia', zijn eerste soloplaat in elf jaar. Dat wordt sowieso iets om naar uit te kijken, want tijdens een Byrne-tournee staan er ook altijd songs van Talking Heads op de setlist. Nummers als Once In A Lifetime, Heaven of Burning Down The House vallen dus zeker te verwachten.

American Utopia

Op 9 maart brengt David Byrne 'American Utopia' uit. Onder andere Oneohtrix Point Never, Jack Peñate en Brian Eno zouden ook aan het album meegewerkt hebben. De eerste single die uit dat album getrokken is - Everybody's Coming To My House - belooft alvast een geluid dat dicht zal aansluiten bij dat van Talking Heads.

 

Lees meer