Explosie doet in Antwerpen gebouw instorten: tiental gewonden en nog mensen onder puin

In Antwerpen is door een ontploffing een gebouw volledig ingestort. Er is nog veel onduidelijkheid maar volgens de laatste berichten zijn er 10 tot 20 gewonden en liggen er mogelijk nog mensen onder het puin. De oorzaak is nog niet bekend, maar terrorisme wordt uitgesloten.

Het is aan de Antwerpse Paardenmarkt dat een explosie zorgde voor de instorting van een gebouw. Ook de aangrenzende woningen zijn zwaar beschadigd. Het rampenplan is afgekondigd.

Zoeken naar mensen onder puin

De politie en brandweer hebben de omgeving afgezet en zoeken naar mensen onder het puin. Er is sprake van 10 tot 20 gewonden en er liggen nog mensen onder het ingestorte gebouw. De hulpdiensten lieten weten contact te hebben met drie mensen bij bewustzijn.

Iets later verscheen een bericht op Twitter dat drie personen gered zijn. Het is niet geweten of het om dezelfde slachtoffers gaat. In totaal heeft de brandweer al zeven mensen bevrijd.

De politie vraagt iedereen om uit de buurt te blijven en de account van de Antwerpse politie en brandweer op sociale media voor informatie. Ook die een plaats nodig heeft om te overnachten kan terecht op Twitter en Facebook met de hashtag #paardenmarkt.

Geen terrorisme

"We zijn ter plaatse om de situatie te beveiligen, om slachtoffers die er zijn te helpen en mochten er slachtoffers zijn die vermist zijn, gaan we die helpen zoeken. We roepen de mensen op om de omgeving te vermijden en de noodnummers vrij te houden voor noodgevallen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

"Over de oorzaak is nog niets bekend, maar het gaat zeker niet om terrorisme", bevestigt de Antwerpse politie.

De ravage door de explosie is enorm

De woning is volledig vernield

De hulpdiensten waren snel massaal ter plaatse

Er wordt gezocht naar mensen onder het puin