Dit koppel kan na 11 jaar en 323 kilo (minder) éindelijk seks hebben

Als je gezamenlijke gewicht als koppel net geen zeshonderd kilo is, dan zijn sommige 'normale' dingen niet zo evident. Seks bijvoorbeeld, daarvan kunnen Lee Sutton en Rena Kiser meespreken. Zij verloren maar liefst de helft van hun lichaamsgewicht en kunnen nu dus eindelijk een koppel zijn mét al de benefits. 

Lee Sutton en Rena Kiser zijn geen onbekenden voor de TLC-kijker. Zij zijn de 'sterren' van docusoap My 600lb-life, wat geen typefoutje is maar een realiteit. Samen wogen ze zo'n 600 kilogram op hun zwaarst. Ze leerden elkaar kennen toen ze in therapie waren, en in plaats van naar de kliniek te luisteren en uit elkaar te gaan, gingen ze volop voor hun relatie.

Gastric bypass

Maar een relatie als je allebei zo zwaar bent, en dus vaak fysiek aan huis gekluisterd wordt, dat is niet evident, ondervonden zij ook. Nadat Lee een gastric bypass kreeg, en veel gewicht verloor, bleek dat ze samen moesten leren praten. Er kwamen, toen Lee het gewicht dat hij verloren was, weer terugkreeg, zelfs klachten over huiselijk geweld.

Een paar jaar later, heel wat therapie en een operatie voor Rena later, zijn de twee nu echter zo goed als de helft van hun oorspronkelijke gewicht afgevallen. En dat komt, geen verrassing daar, hun relatie alleen maar ten goede. "We kunnen nu zelfs seks hebben", zegt Lee aan TLC. "Dat kon vroeger niet, maar nu wel, met al dat gewicht uit de weg."

Huwelijksaanzoek

Het ziet er dus naar uit dat toch één koppel gelukkig uit een realitysoap komt. Lee heeft zelfs trouwplannen, al zijn die nog een beetje vaag. Eerst willen ze samen nog meer gewicht verliezen, want aan samen nog 300 kilogram, is er nog wel wat werk aan de winkel. Voor één keer zeggen we niet hoe meer hoe beter, maar een beetje horizontale tango verbrandt toch ook al wat calorieën. Over een magere troost gesproken.

Lees meer