Comédienne Lies Lefever (37) thuis dood aangetroffen: parket onderzoekt de zaak

De muzikale comédienne Lies Lefever is vannacht onverwacht gestorven in haar huis in Asse. Haar man vond haar in de keuken, alles wijst momenteel op een spijtig ongeval. Lefever werd maar 37, ze laat twee kinderen achter. 

Lies Lefever, slechts 37 jaar jong, is gestorven. Ze was vooral bekend van een passage in Heylen en de herkomst en ze had ook kort een rubriek in De Laatste Show. Haar comedy was vooral muzikaal: ze bracht protestliedjes, grappige overzichten en was een graag geziene gast op radio en tv. Lefever zou gevallen zijn in de keuken, maar het parket deed nog geen uitspraken.

Slechtziend

Lefever werd geboren in Rwanda, waar ze door haar geboortemoeder werd achtergelaten. De beerput voor cholerapatiënten waarin ze werd gevonden, bevatte chemicaliën, die haar levenslang slechtziend maakten. Een Belgisch koppel adopteerde haar. Ze werd het voorprogramma van onder andere Kamagurka in 2009.

In 2010 trok ze naar het Leids Cabaretfestival en schopte het tot in de halve finales, waarna Philippe Geubels haar opmerkte en haar het voorprogramma van zijn show liet verzorgen. Lefever werkte ook bij Radio 2 en De Morgen als (freelance-)journalist. Haar eerste avondvullende show, die vooral uit korte anekdotes en liedjes met een stevige punchline bestond, ging in 2011 in première. In 2015 was ze te gast bij Heylen en de herkomst, waarin ze naar Rwanda trok.

Politiek

Lefever was ook politiek geëngageerd, ze stond in 2014 op de tiende plaats voor Groen bij de Vlaamse verkiezingen. Ze laat twee kinderen en een man na.

Lees meer