Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, is plots niet meer te vinden op Facebook en Instagram

Meghan Markle stapt op 19 mei 2018 met de Britse prins Harry in het huwelijksbootje en wordt ze officieel een lid van de Britse koninklijke familie. Dat betekent voor de meeste royals binnen de lijntjes kleuren en je vooral aan het strikte, conservatieve protocol houden. En daar hoort blijkbaar geen sociale media bij. Zo was de voormalige actrice vroeger heel actief op onder meer Instagram, maar nu zijn al haar accounts verdwenen.

Fan van Meghan Markle? Dan hebben we slecht nieuws voor jou, want je kan haar doen en laten niet langer en op Facebook, Instagram en Twitter. Ze was sowieso al minder actief op sociale media sinds haar verloving met prins Harry bekend raakte, maar nu zijn al haar accounts verwijderd. Op Instagram had ze nochtans maar liefst de 1,6 miljoen volgers en op Facebook 800.000.

Zelf afgesloten

Toch zijn we niet écht verbaasd, want geen enkele Britse royal is actief op sociale media. De uitzondering op die regel is de tweede zoon van koningin Elizabeth, prins Andrew, de hertog van York. Andrew plaatst zo nu en dan zelf een bericht op de officiële sociale mediakanalen, dat hij dan ondertekent met de afkorting 'AY'.

Wel bestaan er enkele officiële accounts zoals die van Kensington Palace, de officiële verblijfplaats van prins William en prins Harry. “Ms. Markle is iedereen dankbaar die de voorbije jaren haar accounts heeft gevolgd, maar omdat ze ze al een tijdje niet heeft gebruikt, heeft ze besloten ze af te sluiten”, laat het paleis weten in Newsweek.

In april 2017 sloot Meghan Markle ook haar online lifestylemagazine The Tig, waarin ze schreef over eten, mode en reizen. Na die sluiting meldden gokkantoren dat er massaal weddenschappen werden afgesloten over een mogelijke koninklijke verloving.

Lees meer