Bent Van Looy openhartig over zijn familieleven: “Wanneer je kinderen krijgt, verlies je je ouders op een bepaalde manier”

Bent Van Looy heeft openhartig gesproken over zijn ouders en zijn familieleven. Als jonge knaap was hij een echte rebel en verliet hij op zestienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Nu heeft hij een dochter en woont hij opnieuw vlakbij zijn ouders. “Op het ogenblik dat je kinderen krijgt, verlies je je ouders op een bepaalde manier”, beweert Van Looy.

Bent Van Looy, bekend van Das Pop, heeft zich in De Rotonde op Radio 2 openhartig uitgelaten over zijn familieleven. “Als je kinderen krijgt, verlies je je ouders op een bepaalde manier”, stelt Van Looy. “Dan worden die opeens grootouders, en dan komt er een ander monster wakker. Dan zijn de ouders die je eigenlijk kent, weg. Ze zien er nog hetzelfde uit, maar zijn plots iemand heel anders: een grootmoeder en grootvader.”

Nooit gedacht vader te worden

Van Looy had zich pakweg vijf jaar geleden helemaal niet kunnen voorstellen dat hij ooit een vrouw en kind zou hebben: “Ik was er heel mijn leven vrij zeker van dat het niet voor mij weggelegd was: vader worden. Ik zag het niet gebeuren. Als ik vader zou worden, wilde ik het heel goed doen, en ik dacht dat ik daar te weinig ruimte voor had met al mijn bezigheden. Dus dacht ik: ik doe het maar beter niet.”

Na een lange reis had Bent zo’n vier jaar geleden plots de plotse gedacht dat hij het misschien toch zou kunnen: “En dat heb ik toen gezegd tegen Martena, mijn vriendin. Zij herinnert er zich niks meer van, maar ik ben er heel zeker van dat het zo gegaan is.”

Dochter van drie jaar

Ondertussen heeft het koppel een dochter van drie jaar: “Het werk gaat gewoon door. Je werkt hooguit op een iets efficiëntere manier, om je tijd beter te kunnen indelen.” De grootste verandering die Bent als vader voelt, is hoe hij in het leven staat. “Alles ziet er anders uit, alles ruikt anders, alles wat je doet krijgt een andere bijklank. Omdat je het niet meer enkel voor jezelf doet, maar ook in functie van die nieuwe persoon waarvoor je moet zorgen.”

Conclusie: Van Looy is gelukkig. “Maar daar moet je wel mee oppassen. Als je té content bent, maak je niet bepaald de spannendste dingen. Ik heb een zekere onrust nodig.”

Lees meer