Nieuwe reistrends voor 2018: op 'fitcation' gaan en unieke citytrips maken

2018 is nog maar enkele dagen van ons verwijderd, en er is nu al een trend bekend voor het nieuwe jaar. Naast citytrips naar originele locaties en langeafstandscruises zochten Belgen vooral 'fitcations' op de websites van Thomas Cook/Neckermann. Blijkbaar wordt zo'n fitcation de trend van 2018. Heb jij er al eens van gehoord? 

Volgens touroperator Neckermann/Thomas Cook zijn de reistrends van 2018 al bekend. Na een analyse van het zoekgedrag op zijn websites bleek dat Belgen reizen zochten op 'fitcation'. Een fitcation is niet zomaar op reis gaan. Hierbij geniet je van een zalige vakantie, maar blijf je ook fit.

Fitcation

De touroperator spreekt van 2018 als het jaar van het nieuwe reizen. "Naast de klassieke strandvakantie of het skiën in de winter, tekenen zich duidelijk enkele nieuwe trends af", zegt communicatieverantwoordelijke Nathalie Meert. Volgens Neckermann/Thomas Cook willen vakantiegangers ontspanning en inspanning.

"Wandelen, fietsen, yoga: fit blijven op vakantie is hipper dan ooit." Liefst van al willen mensen dit combineren met wat cultuur. "Samen met een professionele coach aan yoga doen, en nadien op bezoek in een pittoresk stadje in Montenegro. Het lijkt de trend voor 2018 te worden."

Cruise

Naast inspanning tijdens de vakantie, zijn luie cruisereizen naar verre bestemmingen ook populairder dan ooit. "De tijd dat cruiseschepen enkel gepensioneerden of senioren aan boord hadden, ligt lang achter ons."

Mensen willen gewoon meer uit hun vakantie halen en meer zien. Met één cruise kan je bijvoorbeeld verschillende uitzichten en landschappen ontdekken op verschillende locaties. "Reizigers meren de ene dag aan om een grootstad te gaan bezoeken, en varen de volgende dag naar een natuurdomein. Van Seattle naar Alaska, bijvoorbeeld."

Derde trend: nieuwe citytrips

Ondertussen hebben we allemaal Parijs en Londen bezocht, daarom zoeken mensen nieuwe steden die ook een bezoekje waard zijn. De touroperator zag dat mensen veel interesse toonden in steden zoals Warschau, Bilbao, Billund, Vilnius, Bazel of Valletta. "Zeker die laatste stad was bijzonder in trek, ook dankzij de TV-reeks Game of Thrones die voor een groot deel in Malta werd gedraaid." Ieder z'n ding zeker?

Lees meer