Fantastic Beasts 2 heeft eindelijk een titel én een teaser en die verklappen veel

De écht fans konden het al vermoeden: met exact een jaar te gaan voor het vervolg op 'Fantastic Beasts' in de zalen komt, hoopte iedereen dat Warner Bros. toch iets zou lossen en inderdaad. 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' is de titel van de tweede film in de reeks. Meteen krijgen we ook een eerste beeld. En zeggen die twee niet alles?

Op het einde van Fantastic Beasts and Where To Find Them blijkt plots waarom de franchise meteen vijf films toegewezen kreeg: Gellert Grindelwald (Johnny Depp) wordt gevangen door MACUSA met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne), maar ontsnapt vervolgens. Hij gaat op zoek naar volgers om zo de magische wereld te laten domineren over die van de muggles.

Harry Potter-fans weten natuurlijk hoe dat eindigt, de plot van Fantastic Beasts and Where To Find Them leek eerst misschien erg Scamander-gericht, maar eigenlijk vragen fans al lang aan Rowling om de geschiedenis van Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald bloot te leggen. Met de tweede film in de reeks komt die wens tot vervulling.

Want in The Crimes of Gellert Grindelwald gaat Albus Dumbledore (Jude Law) natuurlijk op zoek naar medestanders in de strijd naar Grindelwald, en Newt zal daar een cruciale rol in spelen. Of de (romantische) relatie tussen Grindelwald en Dumbledore ook ten volle uitgediept zal worden, dat valt nog af te wachten.

Hier is ook meteen de teaser die Warner Bros. vandaag vrijgaf:

 

Lees meer