Waarom je in Thuis op Eén niets van La Palma te zien zal krijgen

Hoewel het huwelijk van Tom en Judith de belangrijkste gebeurtenis van het moment is in Thuis op Eén, zijn veel kijkers vooral bezig met de reis van de familie Bomans. De omgeving en vooral het grauwe weer doen namelijk meer denken aan Vlaanderen dan aan het tropische La Palma ... en dat klopt ook.

Frank Bomans, Simonneke en hun kinderen trokken inderdaad niet echt naar La Palma voor de opnames van hun reisje. Dat zou namelijk te duur en tijdrovend zijn voor de soap. "Als we werkelijk opnames zouden gaan maken in La Palma, dan zou dat enorm veel tijd kosten. De cast moet mee, de crew moet mee, ...", legt producer Hans Roggen uit in Het Nieuwsblad. "Op die manier kunnen we dat budget opsparen en later inzetten voor indrukwekkendere scènes in het binnenland."

Op Facebook komt er hier en daar kritiek op de beslissing van de makers, maar dat er veel commentaar is weerlegt Hans Roggen. "Een kijker accepteert dat vlot, er kan veel in een soap zoals Thuis. Trouwens: reken maar dat de Thuis-kijker de komende dagen veel meer bezig zal zijn met de eerste barsten in het huwelijksfeest dan met het ontbreken van de zon op La Palma", legt hij uit.

Waar in Vlaanderen ligt La Palma?

Het is overigens niet de eerste keer dat Thuis een scène die zich zogezegd in het buitenland afspeelt, in België filmt. "We filmden ooit in Ierland en Marokko, maar dan spreek ik van acht, negen jaar geleden", zegt de producer.

En ondertussen zit het gezin in een tuin in Vlaanderen, meer bepaald in Gooik. Wie zelf eens een bezoekje wil brengen aan de tropische tuin, kan terecht op de website Open Exotentuinen. Hopelijk heb je dan wel meer geluk dan de makers van Thuis: "We draaiden die scène in augustus, maar het was juist een sombere dag", verklaart hij de grijze lucht.