Last van slaapproblemen? Dit gadget van NASA zou wel eens de oplossing kunnen zijn

Slapen kan zalig zijn en is ook belangrijk, maar minder leuk is het voor de vele mensen met slaapproblemen. Voor hen is er nu misschien een oplossing: Illumy, een slaapmasker dat ontwikkeld is in samenwerking met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het maskertje kost wel 146 euro, maar daarvoor krijg je volgens de bedenkers wel een goede nachtrust in de plaats.

In de westerse wereld slapen mensen gemiddeld steeds minder lang. Dat zorgt volgens steeds meer onderzoeken voor veel gezondheidsproblemen. We hebben niet alleen te weinig tijd, maar we vallen door de drukte en de stress vaak ook moeilijk in slaap.

Slaappillen kunnen moeilijke slapers helpen, maar die hebben dan weer andere nadelen. Maar al die problemen zijn in de toekomst misschien opgelost door het slaapmaskertje Illumy. De Amerikaanse startup Sound Oasis ontwikkelde het gadget samen met NASA en belooft heel goede resultaten

Rood en blauw licht

De manier waarop het masker werkt is verrassend. Aan de binnenkant zitten rode lampjes die schijnen als je wil slapen. Rood licht zou er namelijk voor zorgen dat je beter slaapt.

Wakker worden met de Illumy klinkt wel minder aangenaam. Dan schijnt het masker namelijk blauw licht en als je te lang blijft liggen , begint dat licht zelfs te flikkeren en gaat er ook een alarm af.

Wie het eens wil proberen, kan het slaapmasker hier bestellen. Met verzendingskosten naar België erbij betaal je zo'n 146 euro.

Bekijk de reclamespot hier:

 

Lees meer