Drinken we straks bruisende melk? Euhm ... hier moeten we toch even bij gaan zitten

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel alternatieven voor melk. Er is sojamelk, havermelk, kokosmelk, amandelmelk, ... Maar nu komt melkproducent Arla op de markt met een heel nieuw concept: bruisende melk. En daar stellen wij ons toch wat vragen bij. 

Melk bestellen op café, da's natuurlijk niet hip. En daar wil Arla Foods UK, de Britse afdeling van de Deense melkfabrikant Arla iets aan doen. Ze willen melk terug populair maken bij een jonger publiek en dat willen ze doen door bruisende melk op de markt te brengen. Ja, je leest het goed: bruisende melk. Melk met prik. Spuitmelk.

Bruisende Fristi

Arla laat al weten dat het niet zou gaan om pure melk, maar melk met een fruitsmaakje. Want om het drankje nóg hipper te maken, zal de bruisende melk roze zijn. Meer nog: het zou zelfs gaan om trendkleur Millenial Pink. Wij vermoeden dus dat het niet écht zal gaan om bruisende melk, maar eerder bruisende Fristi. Maar ook dat idee is allerminst geruststellend.

Om het geheel nóg angstaanjagender te maken, laten de producenten weten dat de bruisende melk perfect zou zijn om te gebruiken in cocktails.

Of de bruisende melk ook in ons land verkrijgbaar zal zijn, is niet geweten. Maar van ons mag het concept aan de overkant van het Kanaal blijven.

Lees meer