Eindelijk is het zover: donderdag krijgt de Korenmarkt in Gent zijn twee grote kunstwerken

Na bijna tien jaar onderzoeken en plannen is het donderdag eindelijk zover: de Korenmarkt in Gent krijgt zijn twee grote, dure kunstwerken. De werken beginnen woensdagnacht en tegen donderdagmiddag zouden ze moeten afgerond zijn. Dan kunnen de Gentenaars de twee hoge balken komen bewonderen.

Een enorme stalen balk met één spiegelzijde en een andere balk met een gouden ketting errond, zo kan je de nieuwe kunstwerken op de Korenmarkt omschrijven. De eerste plannen daarvoor dateren al van 2009 en de kosten zouden ondertussen zijn opgelopen tot 1 miljoen euro.

Maar woensdagnacht vanaf 0.30 uur worden ze dus eindelijk geplaatst.Twee vrachtwagens van meer dan 25 meter zullen onder politiebegeleiding via de Sint-Lievenslaan, de Charles De Kerckhovelaan, de Kortrijksepoortstraat, de Nederkouter en de Veldstraat naar de Korenmarkt rijden.

Daarna wordt op de hoek met de Donkersteeg het eerste kunstwerk geplaatst. Dat zou tegen de ochtend moeten klaar zijn. Donderdagvoormiddag zal dan het tweede kunstwerk voor de Sint-Niklaaskerk gezet worden.

Lees meer