Dit eenvoudige (maar vieze) truukje toont precies waarom je écht je handen moet wassen

Heel eerlijk, wij kunnen ook niet altijd garanderen dat we élke keer onze handen wassen als we uit een wc komen. Maar je moet het eigenlijk écht wel doen, en een virale post van een leerkracht aan een Amerikaanse verpleegstersschool toont in één foto waarom. Kijk, huiver, en was in vredesnaam je handen.

Toch zonder handen wassen aan tafel? Tja, als je handen er niet echt vuil uitzien, dan kan het toch niet zo erg zijn ... of wel? Zeker als het over de medische sector gaat, is handen wassen echt van levensbelang, en een leerkracht aan de verpleegstersschool in North Carolina wilde dat op een onvergetelijke manier duidelijk maken aan haar leerlingen.

En omdat een beeld langer blijft hangen dan woorden, zocht ze iets dat ze écht kon laten hangen. In dit geval; drie zakjes met boterhammen. In het begin van het schooljaar stopte Donna Gill Allen drie sneetjes wit brood in drie zakjes. Eén keer gebruikte ze daarvoor steriele handschoenen. Eén keer deed ze dat met gewassen handen en het laatste sneetje liet ze door de handen van haar studenten gaan eer ze het in een zakje stak.

De resultaten spreken voor zich. Na enkele weken ziet de derde boterham uit alsof hij om te beginnen eigenlijk nooit als eetbaar geclassificeerd had mogen worden. De boodschap voor haar studenten is duidelijk: je handen wassen is en blijft de belangrijkste hygiënemaatregel die je alle dagen kan nemen. En dat die boodschap aankomt, is ook wel bewezen, met meer dan zeventigduizend shares. Een goede reminder.

Lees meer