Grote stroomonderbreking in Gent, maar de inwoners maken zich vooral vrolijk op Twitter

Ochtendstond heeft goud in de mond, en dat geldt al helemaal voor de Gentenaren deze ochtend. Wie voor zes uur wakker was, had nog stroom en dus koffie, maar wie pas om half zeven uit bed rolde, had pech. Een incident bij een transformator aan de Nieuwevaart is de oorzaak, maar wanneer de elektriciteit weer werkt, is niet duidelijk. 1.500 gezinnen zitten tot dan zonder stroom. 

Geen elektriciteit, dat zijn we niet gewoon, ook in Gent was het dus vanmorgen even schrikken toen de lichten uitbleven. Zo'n 1.500 gezinnen moeten het deze ochtend zonder elektriciteit doen omdat er een 'incident' gebeurde aan de transformator op de Nieuwevaart. Volgens netbeheerder Elia is er veel rookontwikkeling en kunnen ze daarom de oorzaak van het probleem nog niet vaststellen. Het is dus nog even tandenbijten voor iedereen boven de Coupure.

Zonder elektriciteit loopt er ook wel wat in de soep. Veel trams en bussen reden met een tikkeltje vertraging, al viel dat al bij al nog mee. Aangezien ook de verkeerslichten niet werkten, zorgde dat wel voor opstoppingen op sommige kruispunten. Tenminste, voor wie de wekker is afgelopen, want dat er een aantal mensen nog met de wekker, en dus niet met de smartphone, wakker wordt, was duidelijk.

Maar Gentenaren hebben een koppige reputatie, en da's ook meteen zichtbaar op sociale media. Op Twitter maakten de meesten zich niet al te veel zorgen, de jacht op koffie leek vooralsnog het grootste probleem.

Eén prioriteit: koffie

Als we dan toch een oplossing zoeken voor Gentse Problemen ...

Gelukkig zijn Gentenaars vrij creatief in 't oplossingen bedenken.

Een beetje oldschool, anders?

En voor wie enkel de tijd op z'n laptop checkt, maar wel nog mobiele data en batterij heeft: hier is de Sint Baafskathedraal, trouw op post (op Twitter.)

Update: