Gruwelijk vermoord: burgemeester Moeskroen keel overgesneden op begraafplaats

Een akelige moord schrikt politiek België op. Alfred Gadenne (cdH), de 71-jarige populaire burgemeester van Moeskroen is vermoord teruggevonden. Hij kwam op erg agressieve manier aan z'n einde: de dader sneed hem de keel over op een kerkhof. 

Elke avond sloot burgervader Gadenne de poort van het kerkhof van Luingne, recht tegenover z'n woning. Het was op die plek dat de dader van de moord hem opwachtte en toesloeg. Iets voor acht uur gisterenavond kreeg de politie een noodoproep, dat er iemand gevonden was op het kerkhof. Het bleek om de populaire burgemeester Gadenne te gaan, die overleden was. Dat verklaarde de procureur des konings van Bergen, Christian Henry aan Le Soir.

Persoon meteen aangehouden

Het gerecht kon meteen ook een persoon die nog op het kerkhof aanwezig was arresteren, de man bekende meteen de dader te zijn. Wat de motieven waren van de man, is nog onduidelijk.

Gadenne was een volkse figuur, die midden de mensen stond. Dat hij elke dag de poort van het kerkhof sloot, typeerde hem: een gedienstig, eerder bescheiden imago. Gisteren had hij er een normale werkdag opzitten en zou er 's avonds nog een schepencollege plaatsvinden. Iedereen vraagt zich nu af wat het motief zou kunnen geweest zijn. De lokale politie heeft alvast geen weet van moeilijke dossiers die op de tafel van de burgemeester lagen.

Gadenne volgde in 2006 de populaire Jean-Pierre Detremmerie als burgemeester van Moeskroen. In 2009 raakte Gadenne ook verkozen in het Waals parlement.

Lees meer