Geert Versnick (Open Vld) neemt dan toch ontslag als gedeputeerde, ondanks "vraag van fractie om te blijven"

Er lijkt dan toch een einde te komen aan het circus rond Open Vld-politicus Geert Versnick. De gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen zou nu toch zijn ontslag geven. Dat is het gevolg van heisa rond onkostennota's voor verblijven in Bangkok.

Verbazing alom gisteren in de Oost-Vlaamse provincieraad toen gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) nog altijd op zijn stoel zat. De oud-penningmeester van Open Vld had in juli nochtans zijn ontslag aangekondigd na de commotie rond zijn reisjes in een luxehotel in Bangkok.

Dat bleek uiteindelijk helemaal niet het geval te zijn, want gisteren was Versnick nog altijd aanwezig op de provincieraad. Volgens de politicus was het zijn fractie die zelf had gevraagd om te blijven. "Na het debat, waar ik punt per punt de aantijgingen van raadslid Gillis had weerlegd, besliste de Open Vld-fractie van de Oost-Vlaamse provincieraad, in mijn afwezigheid, unaniem om mij te vragen op mijn beslissing tot ontslag terug te komen", legt hij uit in De Standaard.

"Maar een woord is een woord. Na zorgvuldige afweging heb ik beslist om niet in te gaan op het verzoek van mijn fractie. Mijn ontslag zal dan ook ingediend worden van zodra mijn fractie een vervanger voorgedragen heeft", gaat hij verder. Wie Versnick zal opvolgen, is nog niet bekend.

Lees meer