Opgelet met die tijdelijke tattoo, want die zou wel eens niet zo tijdelijk kunnen zijn ... 

Wil je een vogel op je schouder of een anker aan je enkel, maar niet voor altijd? Dan bestaat er ook een tijdelijke tattoo. Klinkt geweldig, maar eigenlijk is zo'n tattoo toch niet zo tijdelijk, want het zou kunnen dat het na enkele jaren toch nog steeds een beetje zichtbaar is ... 

Tatoeages komen in alle vormen, kleuren en soorten. Naast klassieke tatoeages, heb je ook nog eens tattoos die na enkele (4 tot 30) dagen verdwijnen. Als dat niet genoeg is, bestaan er ook nog eens 'beauty tattoos'. Dat zijn tattoos die zogezegd na 2 tot 10 jaar verdwijnen van je lichaam. Zo'n beauty tattoo is meestal een optie voor mensen die geen permanente tattoo willen of eentje die na enkele dagen verdwijnt.

Een beauty tattoo lijkt op een klassieke tattoo, maar wordt op een andere manier gezet. Een klassieke tatoeage wordt met een naald in diepere huidlagen gezet, maar bij een beauty tattoo is dat niet zo. Zo'n tattoo werkt een beetje zoals permanente make-up. Het pigment gaat niet zo diep in de huid en wordt ingebracht in de lederhuid.

Door UV-licht en natuurlijke vernieuwing van je huid, vervaagt deze pigmentatie na een tijdje. De blootstelling aan de zon kan ook de vervaging versnellen: de plaats waar je die zet, is ook niet onbelangrijk. De vervaging van zo'n tattoo hangt van persoon tot persoon af, afhankelijk van je huidtype. Als je een beauty tattoo wil die makkelijker weggaat, dan zou je moeten kiezen voor zachte kleuren. Bespreek dit eerst met de schoonheidsspecialist want de tattoo verdwijnt niet, het vervaagt.

Verdwijnt niet

Velen vergissen zich en denken dat zo'n tijdelijke tattoo verdwijnt na een bepaalde periode, maar dat is niet zo. Verschillende schoonheidssalons waar je een tijdelijke tattoo kan laten zetten, maken duidelijk dat de tattoo enkel vervaagt en niet verdwijnt.

Eens de beauty tattoo begint te vervagen, kan je het natuurlijk laten bijwerken. Meestal wordt zo'n beauty tattoo gezet omdat het minder pijnlijk is. Zo'n tattoo is ook goedkoper en kan je makkelijker met een laser laten verwijderen.

Ephemeral Tattoo

Vergis je niet met een Ephemeral Tattoo, een tattoo die na een jaar verdwijnt. De inkt in zo'n tattoo bestaat uit biologisch materiaal. De moleculen zijn ook veel kleiner dan die in gewone tatoeage-inkt. Deze tattoo verdwijnt vanzelf.

 

Lees meer