Het nieuwe seizoen van 'South Park' begint op 13 september: hieraan mogen we ons verwachten

Het 21ste seizoen van South Park gaat op 13 september van start op Comedy Central. Producers Trey Parker en Matt Stone hebben ervoor gekozen om opnieuw losstaande afleveringen te maken na hun experimenten met op elkaar volgende afleveringen bij de laatste seizoenen. Zo werd er afgelopen seizoen wekelijks gefocust op de verkiezingsrace tussen Hillary Clinton en Donald Trump.

“Bij dit seizoen willen we teruggaan naar Cartman die zich als robot verkleedt en met Butters solt”, zegt scenarioschrijver Trey Parker in de Amerikaanse krant L.A. Times. “Voor mij is dat de essentie van South Park: kinderen, die gewoon kind zijn, en belachelijke en schandalige dingen doen.” In het vorige seizoen staken de producers de draak met de Amerikaanse president Donald Trump. Parker stapt van die strategie af “omdat het hem geen shit meer interesseert”. “We zouden reclameposters op kunnen hangen met de tekst ‘kijk naar wat we volgende week met Trump gaan doen!’. Dat zou torenhoge kijkcijfers opleveren. Maar het interesseert me echt niet. We zijn daar per ongeluk in verzeild geraakt, maar Matt (Stone, de co-producer, red.) en ik haatten het echt.”

De trailer van het nieuwe seizoen:

 

Parker vreest voor naderend einde van South Park

Parker geeft ook aan dat zijn controversiële tv-show ooit van de troon gestoten zal worden door de thema’s waar ze zo hard mee lachen. “Toen we het vorige seizoen maakten, voelden we dat de cultuur aan het veranderen was. Ik denk dat die evolutie nu nog steeds aan de gang is. Een heksenjacht is niet veraf. Onze dag zal ook komen. Binnenkort gaan wij iets doen en ze zullen uit het niks ‘hoe durf je’ roepen en het zal gedaan zijn met ons.”

Alsof dat nog niet genoeg is, brengt South Park op 17 oktober ook een nieuwe roleplayinggame uit: ‘South Park: The Fractured But Whole’.

Lees meer