Mensen doen nu glitters op hun tong voor een 'Instagramwaardige' trend

De unicorntrend is waanzinnig populair en komt bijna overal voor: drankjes, eten en zelfs op het lichaam. Maar één plekje had de trend nog niet te pakken: de tong. Goed nieuws dus voor mensen die verslaafd zijn aan glitters: je kan nu ook je tong een glitterlaagje geven. Heel 'Instagramwaardig' volgens sommigen, maar is dat wel gezond?

De unicorntrend blijft razend populair. Een tijdje geleden hebben wij zelfs de 'Intimacyglitters' gehad, maar nu komt de glittermarkt alweer met een sparkling idee. Intimacyglitters en glitterborsten, zet een stap opzij voor de glittertong.

Mooi maar schadelijk

Zo'n glitters op je tong lijken leuk en zeer Instagramwaardig, maar toch waarschuwen dokters hiervoor. Kleine hoeveelheden glitters slikken is niet dodelijk, maar het zou wel verteringsproblemen kunnen veroorzaken. Daarnaast kan je ook maagproblemen en zelfs darmblokkades hebben.

Deze glitters bestaan trouwens uit chemische stoffen die zorgen voor gevaarlijke bacteri . As je zo graag glitters op je tong wil, kan je beter glitters gebruiken die je op cake of cupcakes doet. Zo'n producten worden gelabeld als niet-giftig en zijn beter voor je.

Hoe kom je daarop?

Deze trend is eigenlijk per ongeluk ontstaan. De Australische make-upartieste Jacinta Vukovic maakt leuke creaties op haar lippen. Af en toe gebruikt de artieste wat glitters en die kwamen per ongeluk op haar tong. "Ik maakte deze liplook en kreeg glitter op mijn tong, dus ik dacht het te omarmen en het de focus van mijn creatie te maken", luidt het op haar Instagram.

Hieronder zie je hoe de trend van start ging.

Al gauw volgden anderen ...

Zo gaat dat dan met trends hé.

Lees meer