Is het eigenlijk wel zo’n goed idee om je auto te verzekeren op de naam van je ouders?

Wie een auto koopt, heeft het waarschijnlijk al ondervonden: autoverzekeringen kunnen een smak geld kosten. Zeker voor jonge bestuurders is het jammer genoeg niet gemakkelijk om een betaalbare verzekering te vinden. Daarom staan jongeren vaak nog op de verzekering van hun ouders. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee?

Om de kosten te drukken, lijkt het een goede oplossing om je autoverzekering op de naam van je ouders te zetten. Als je vaak rijdt met een auto die van je moeder of vader zelf is, dan is er ook geen probleem. Een van je ouders staat dan als hoofdbestuurder van de wagen ingeschreven en jij bent als courante bestuurder bekend bij de verzekeringsmaatschappij. Ben je daarentegen de hoofdbestuurder van de auto, maar je staat ingeschreven als courante bestuurder? Dan herbekijk je beter nog eens je verzekering.

Toch beter een eigen verzekering wanneer het jouw auto is

De reden is simpel: als je een ongeval hebt en het blijkt dat het jouw auto is terwijl een van je ouders als hoofdbestuurder ingeschreven staan, dan kan de verzekeringsmaatschappij de kosten terugeisen van jouw familie. Het contract dat je met de verzekeringsmaatschappij had was namelijk onwettig. En dat kan je flink wat geld kosten. Je kan dus beter eerlijk zijn en de verzekering op jouw naam laten zetten als je je eigen auto hebt.

Een betaalbare verzekering speciaal voor jongeren

Maar hoe kan je dan wel je autokosten drukken? Online zijn er allerlei tips te vinden, maar het is essentieel om te beginnen met een verzekering op maat van jongeren. De partners van Jong Verzekerd begrijpen als geen ander de struggles die jonge mensen hebben met het vinden van een betaalbare autoverzekering. Jong Verzekerd wil autorijden betaalbaar maken voor jongeren, zonder addertjes onder het gras. Als je ouders ook de overstap maken start je er met een bonus-malus van 0 in plaats van 11, zelfs met een leervergunning, én het is ook nog eens voordeliger voor je ouders. Bovendien moet je niet met een zwarte doos rondrijden. Er staat ook geen beperking op het vermogen van je auto. Zeker eens checken, dus!

Wil je een goedkope autoverzekering speciaal op maat van jongeren? Vraag gratis je offerte aan via www.jongverzekerd.be. En euh… Drive safely! ;-)

Lees meer