Reisadvies nodig? Deze vrouw heeft heel de wereld gezien en dit is haar top 10 

Deze jonge Amerikaanse heeft letterlijk heel de wereld gezien. De jongedame is in 196 staten geweest en kan ons als de beste vertellen waar wij zeker naartoe moeten gaan. Als je dus wat reisadvies nodig hebt, dan kan dit wel eens een doorslag geven. Dit zijn de 10 landen die je zeker moet bezoeken.

Spijtig genoeg kunnen wij zelf niet op onderzoek gaan en even uitzoeken naar waar jij kan trekken. Cassie de Pecol heeft het record gebroken om als eerste alle soevereine staten te bezoeken tijdens haar 'Expedition 196'. Op haar website kan je duidelijk zien waar ze naartoe is gegaan en wat ze daar heeft meegemaakt.

Naast records breken en dergelijke, heeft Cassie een lijstje gemaakt van haar tien favoriete plaatsen ter wereld. Als ze heel de wereld heeft gezien, denken we wel dat ze weet waarover ze spreekt .

10. New England, Verenigde Staten (in de herfst)

© iStock

In een interview met de Telegraph heeft Cassie verteld dat herfst in New England iets is wat iedereen zou moeten ervaren. De Verenigde Staten lijkt ons wel logisch, maar op New England zouden we ook niet snel zijn gekomen.

9. Costa Rica, Centraal-America

© iStock

Cassie sprak over apen, vers fruit, goede muziek en vulkanen ... "Moet ik nog meer zeggen", zegt ze in de Telegraph. Nee Cassie, meer moet je niet zeggen.

8. Peru, Zuid-Amerika

© iStock

"Je moet het Amazone-regenwoud en Aguas Calientes, de poort naar Machu Picchu, bezoeken."

7. Tunesië, Noord-Afrika

© iStock

Volgens Cassie moet je hier zijn om de Noord-Afrikaanse cultuur te ervaren met een gevoel van het Midden-Oosten. "Je vindt hier een enorme hoeveelheid archeologische geschiedenis", zegt ze.

6. Oman, Arabisch schiereiland

© iStock

De reden waarom je naar Oman zou moeten gaan volgens de vrouw, is om jezelf in de woestijn en de bergen te onderdompelen. Je leert ondertussen heel veel van de lokale bevolking die in de bergen woont. Volgens haar is dat een heel andere levensstijl en daar hebben wij zeker veel zin in.

5. Pakistan

© iStock

Om een gevoel van ruwe, authentieke Aziatische cultuur te krijgen en uiteraard ook voor het eten.

4. Vanuatu, Zuidelijke Stille Oceaan

© iStock

Volgens Cassie moet je blijkbaar hierheen om Kava, een relaxend drankje, te maken. Cava of Kava, het maakt ons niet uit, zolang we kunnen chillen is dat lekker in orde voor ons.

3. Maldiven

© iStock

Uiteraard komt dit pareltje ook voor in de lijst. Volgens de vrouw zou je hierheen moeten voor het blauwste water en witste stranden ter wereld. Wij dromen alvast weg ...

2. Bhutan

© iStock

Volgens haar leek de pelgrimstocht naar Paro Taktsang iets uit Avatar: een droom om door wolken te trekken.

1. Mongolië

© iStock

Volgens de vrouw staat Mongolië op nummer één en is het land het mooiste ter wereld. Cassie vindt het zalig om onderdompeld te worden in de afgelegen wildernis en met wilde paarden te rijden.

Wij hebben alvast heel veel zin om te reizen, maar kijken naar haar documentaire maakt het nog moeilijker om geen ticket te boeken.

Bekijk hieronder haar documentaire:

 

Lees meer