Na vliegtuigzitjes kan je ook zelf je hotelkamer kiezen voor 30 euro extra

Binnenkort kan je via Neckermann zelf kiezen in wat voor een kamer je slaapt. Voor een toeslag van 30 euro kan je dichter bij het zwembad slapen of liever niet te ver van het restaurant: alles is mogelijk. Voorlopig spreekt de touroperator over 50 hotels met deze optie, maar tegen de volgende zomer zou dat mogelijk zijn in meer dan 300 hotels.

Als je jouw stoel op het vliegtuig kan kiezen, dan zou dat ook op hotel moeten kunnen. Volgens die stelling wil Neckermann vakantiegangers de optie geven om hun eigen kamer uit te kiezen.

Wij willen extraatjes

Extraatjes worden steeds belangrijker voor ons. Naast je vriend zitten op het vliegtuig, kan je vlucht al veel beter maken. Dat geldt ook op hotel: "Je kamer op voorhand kunnen kiezen is absoluut een topper gebleken uit onze bevraging. Klanten zijn bereid om een kleine toeslag te betalen, voor dit extra comfort", zegt Laura Van Waeyenberge, woordvoerster Neckermann aan newsmonkey.

We moeten even toegeven dat een hotelkamer en hotel inderdaad erg belangrijke factoren zijn die een reis iets meer geslaagd maken of net niet. Daarom komt de vraag om een eigen kamer te kiezen vaak van reizigers. "Vandaag noteren klanten in de 'extra’s' al vaak de opmerking dat ze zo dicht mogelijk bij het strand willen zitten, of dat ze graag de kamer willen naast die van de familie waar ze samen mee reizen."

Klanten kiezen vanaf nu niet alleen het hotel, maar ook de kamer voor een toeslag van 30 euro. "Het is een minimale standaardtoeslag ongeacht je verblijfsduur", legt Laura ons uit. Volgens haar is het concept ook al uitgetest door Noord-Europese klanten en het was een groot succes. "Op dit moment zijn we de enige touroperator in België die deze innovatie aanbieden, dus we verwachten er veel van." De Scandinavische collega’s hadden wekelijks duizend boekingen.

Neckermann biedt al zo'n vijftigtal hotels aan voor Belgische toeristen. Op het lijstje staan enkele topbestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Balearen, Griekenland, Turkije, Tunesië, Egypte en de Spaanse Costa’s. "Het aanbod zal alleen maar stijgen." Tegen volgende zomer wil Neckermann ongeveer 300 hotels rond de Middellandse Zee aan boord hebben.

Hier wordt uitgelegd hoe ‘Kies jouw kamer’ werkt.

Lees meer