Eerste beelden Samsung Galaxy Note 8 gelekt en het toestel komt er snel aan

Volgens kenners is er een eerste beeld opgedoken van de Samsung Galaxy Note 8. In een reclame van Exynos 9, een processor die door Samsung gebruikt wordt, zien we namelijk een smartphone die goed lijkt op hoe de Note 8 er zou uitzien. Het toestel wordt normaal op 23 augustus voorgesteld.

De lancering van de Note 8 is heel belangrijk voor Samsung na het debacle met de Note 7. Dat toestel vloog bij meerdere gebruikers spontaan in brand en werd teruggeroepen.

De verwachtingen voor de Note 8 zijn hoog. De smartphone zou een scherm hebben van 6,3 inch, net iets groter dan de S8+. Dat is mogelijk doordat het bijna geen randen heeft. De homeknop verdwijnt en de vingerprintscanner verhuist naar de achterkant.

De Samsung Galaxy Note 8 zou ook een dubbele camera hebben om betere foto's te kunnen maken bij weinig licht. Al is dat gerucht nog niet bevestigd. De voorstelling zou in New York gebeuren op 23 augustus. Die datum is strategisch gekozen om zo wat aandacht af te nemen van Apple, dat zijn nieuwe iPhones kort daarna zou voorstellen.

Lees meer