A trip down memory lane! Hoeveel van deze 13 boysbands uit de jaren 90 ken jij nog?

De jaren 90, dat waren echt gouden jaren voor boysbands, en bijgevolg ook voor tienermeisjes over de hele wereld. De kans is groot dat ook jouw kamer volhing met posters en dat je een collectie cd's had om u tegen te zeggen. En misschien was je hart wel gebroken toen je favoriete band ermee ophield ... Van welke van deze 13 boysbands was jij fan?

1. Take That

© YouTube

DĂ© boysband uit de jaren 90 was ongetwijfeld Take That, waarin onder andere Robbie Williams het mooie weer maakte. Werd jij ook licht hysterisch toen de band het voor bekeken hield? In elk geval kan je waarschijnlijk hun nummers zoals Back for Good nog steeds woord voor woord meezingen :-).

2. Backstreet Boys

© Giphy

Ook de Backstreet Boys waren natuurlijk een legendarische band. Deed Nick Carter indertijd ook jouw hartje sneller slaan? En was je drie jaar geleden ook van de partij voor een avond vol nostalgie, toen de jongens nog eens kwamen optreden in het Sportpaleis? Backstreet's back alright!

3. *NSYNC

© Giphy

Je zou het bijna vergeten, maar ooit maakte ook Justin Timberlake deel uit van een boysband, meer bepaald *NSYNC. De tijd dat Justin blonde krulletjes had ligt gelukkig al ver achter ons, maar van de hits zoals Bye Bye Bye word je waarschijnlijk nog altijd vrolijk :-).

4. Boyzone

© YouTube

En hoe zouden we Boyzone kunnen vergeten, de groep van onder andere Ronan Keating. Ze scoorden de ene hit na de andere, denk maar aan Love Me for a Reason, Words en Baby Can I Hold You. Waar is de tijd!

5. Westlife

© YouTube

Eind jaren 90 richtte Ronan Keating een andere boysband op: Westlife. En dat zul je geweten hebben, want ook zij brachten de ene succesvolle single na de andere uit. Zoals Flying Without Wings, weet je nog?

6. Boyz II Men

© Giphy

Ook binnen de hiphop- en R&B-scene waren er boysbands, denk maar aan Boyz II Men. Wedden dat jij ook nog geslowd hebt op I'll Make Love to You? ;-)

7. East 17

© Giphy

Ken je East 17 nog, de grote rivaal van Take That? Hun hits als Deep en Stay Another Day doen ongetwijfeld nog wel een belletje rinkelen :-).

8. 5ive

© YouTube

En herinner je je 5ive nog? Zij werden bekend dankzij de hit Slam Dunk (Da Funk) en hadden een iets stoerder imago dan de doorsnee boysband. Ken je het liedje Everybody Get Up nog?

9. 98 Degrees

© Giphy

Yep, in de jaren 90 maakte Nick Lachey, toen nog meneer Jessica Simpson, deel uit van de boysband 98 Degrees. Weet je nog dat ze een duet uitbrachten met Stevie Wonder, True to Your Heart?

10. 3T

© YouTube

Groepsnamen met cijfertjes erin waren populair in de jaren 90. Zo had je ook 3T, de neefjes van Michael Jackson. Als leden van een van de bekendste muzikale families, konden Taj, Taryll en Tito Joe niet achterblijven. Misschien herinner je je hun hits zoals Why en I Need You nog wel.

11. Hanson

© Giphy

En hoe zouden we de broertjes Hanson kunnen vergeten. De drie broertjes Isaac, Taylor en Zac scoorden een gigantische hit met MMMBop, en dat liedje kan je waarschijnlijk nog altijd meezingen als de beste.

12. Good Shape

© YouTube

Natuurlijk waren er ook boysbands van eigen bodem. Zo was Good Shape razend populair, en hun nummer Take My Love is nog altijd een gigantische hit op de dansvloer. Al zijn die kostuums (en die kapsels!) ondertussen toch iets minder in de mode ;-).

13. Get Ready!

© YouTube

En als het gaat over Vlaamse boysbands, dan heeft Get Ready! natuurlijk ook zijn plaats in het rijtje verdiend. De mannen die hits scoorden met nummers als Diep, Vuur en Marjolijn zijn ondertussen trouwens volop aan een comeback bezig. Tijd om hun cd's nog eens vanonder het stof te halen!

Lees meer