Respect! 15 jobs die alle maatschappelijk werkers moeten kunnen

Een job waarvoor je flexibel, empathisch en geduldig moet zijn? Dan heb je ’t vast en zeker over maatschappelijk werkers. Elke dag zijn ze druk in de weer om hun taken te volbrengen, en dat doen ze door maar liefst 15 (!) jobs te combineren. En daar verdienen ze ons EEUWIG respect voor!

1. Psycholoog

© Giphy

Als maatschappelijk werker ben jij dé psycholoog van dienst. Je biedt iedereen een luisterend oor aan en laat hen weten dat ze ALTIJD bij jou terechtkunnen.

2. Organisator

© Giphy

Een afspraak maken bij het OCMW, een pensioenuitkering aanvragen of penitentiair verlof regelen? Een maatschappelijk werker doet het allemaal.

3. Administratief bediende

© Giphy

Verslagen schrijven, brieven sturen en de boekhouding in orde brengen. Het moet allemaal gebeuren.

4. Verslaggever

© Giphy

Als maatschappelijk werker moet je verslag uitbrengen aan de familie, vrienden of bevoegde instanties. Je moet ie-de-reen op de hoogte houden.

5. Bemiddelaar

© Giphy

Soms zijn je cliënten het allesbehalve eens met jou. Als maatschappelijk werker probeer je de goede vrede te bewaren en een gulden middenweg te zoeken.

6. Crisismanager

© Giphy

Omdat het zo'n afwisselende job is, kom je vaak terecht in stressvolle situaties. 't Is dus keibelangrijk om ALTIJD je hoofd koel te houden.

7. Improvisator

© Giphy

Letterlijk IEDERE dag is anders in deze job. Er wordt dus verwacht dat je extreem flexibel bent en goed kan improviseren.

8. Opvoeder

© Giphy

Van drugverslaafden tot asielzoekers: jij brengt iedereen belangrijke waarden bij zodat ze snel weer een plaatsje vinden in onze maatschappij.

9. Jurist

© Giphy

Als maatschappelijk werker moet je váák naar de rechtbank. Je moet dus héél véél weten over de huidige wetgeving.

10. Geheimhouder

© Giphy

Om mensen hun vertrouwen te winnen, is het belangrijk dat ze je zien als vertrouwenspersoon. 't Is dus heel belangrijk dat je geheimen kan bewaren en ingrijpt waar nodig.

11. Adviseur

© Giphy

Over het kopen van een huis tot het vinden van een job: Je advies wordt bij letterlijk ALLES gevraagd. Maar dat is voor jou allesbehalve een probleem.

12. Tolk

© Giphy

Niet iedereen is in staat om te verwoorden wat ze precies bedoelen. Een maatschappelijk werker springt dus vaak in als tolk om alles in goede banen te leiden.

13. Leerkracht

© Giphy

Als maatschappelijk werker leer je je cliënten af en toe écht iets bij. En daar zijn ze je allemaal ZO dankbaar voor.

14. Eventmanager

© Giphy

Jij weet als geen ander dat ontspanning belangrijk is. Je organiseert dus maar al te graag activiteiten en uitstapjes.

15. Manusje-van-alles

© Giphy

Want als je AL deze jobs moet combineren, dan kan je niet anders dan een manusje-van-alles zijn. Respect!

Lees meer