7 ongeschreven moshpitregels die je moet kennen voor je op een festival in eentje duikt

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Een moshpit kan zich vormen gedurende metal-, punk of rockconcerten. De bedoeling is om zich fysiek te kunnen uiten door tegen elkaar aan te botsen. Voor een buitenstaander lijkt het pure agressie. Maar voor de doorgewinterde mosher is het een fysieke uiting van de liefde voor de muziek, een beetje een sport of een gezonde manier om agressie te uiten. Wat de reden ook is om de moshpit in te duiken, er bestaan een heleboel ongeschreven regels waar een buitenstaander of nieuweling zich misschien niet van bewust is. Hieronder worden er 7 opgesomd:

1. Een moshpit is er om je te amuseren, niet om elkaar echt pijn te doen

 

Al geef ik toe dat een buitenstaander dit angstaanjagend kan vinden.

2. Wanneer iemand valt, zorg er dan voor dat niemand erover kan struikelen door hem/haar te beschermen en de persoon recht te helpen. GEEN EXCUSES!

© Giphy

© Giphy

3. Hou lange spikes UIT DE PIT, ze worden écht niet geapprecieerd

4. Als je weet dat je gaat moshen en je geen juwelen wilt verliezen, laat ze dan thuis. Dat geldt voor alle waardevolle spullen die je heel wilt houden. Of geef je spullen aan een maat die uit de moshpit blijft. Anders kun je beginnen zoeken.

5. Wanneer een meisje de moshpit induikt, betekent dat niet – ik herhaal - NIET dat je haar mag betasten. Behandel haar als een kerel. Je hebt nog nooit geprobeerd om moobs te betasten, toch? Blijf dan ook van haar borsten af.

6. Wanneer de pit verdacht leeg begint te lopen, komt er waarschijnlijk een wall of death aan.

 

7. Wanneer iemand uit de moshpit probeert te geraken, trek hem er dan uit

© Giphy