Komaan Sven! Kus Amanda en jullie hebben Mijn Pop-uprestaurant! gewonnen

De vonken springen er stilaan af bij Sven en Amanda in Mijn Pop-uprestaurant! Alleen beseffen ze het zelf nog niet. Zelfs als VTM dit serieus gemonteerd heeft om de boekskes stof tot schrijven te geven, dan nog is het duidelijk dat de twee gewoon een prachtig koppel zouden vormen. En trouwe kijkers weten dat de liefde het geheime recept is om deze wedstrijd te winnen.

Het gaat goed met Sven en Amanda. Hun zaak draait op volle toeren, de inspectie heeft er niets op aan te merken, ze maken al winst, en ze zijn het populairste duo in het programma. Gewoon door wie ze zijn: twee eerlijke mensen die zich vol overgave in een avontuur storten. Hoe mooi was het om te zien hoe ze Myrthe en Giordano rond de nek vlogen toen die hadden vernomen dat ze nog niet moesten sluiten? Hun grote concurrenten die dit sprookje zomaar kunnen beëindigen als ze de zaken eindelijk op orde krijgen. Het is er niet veel gegeven, en ze doen ons stilaan denken aan Hanne en Jaro, die twee jaar geleden ook het hart van Vlaanderen veroverden door de manier waarop ze in Brussel hun zaak runden.

En die twee hadden het wel begrepen. Ze waren al een koppel, maar de liefde werd iedere week groter. Stiekem hadden we toen allemaal gehoopt dat Jaro een knieval zou doen. Vorig jaar speelden Miguel en Liselotte ook de liefde uit door in de finale te onthullen of ze al dan niet een koppel waren. De twee hadden al een relatie achter de rug en het was moeilijk te begrijpen dat ze het nog steeds zo goed met elkaar konden vinden. Het leverde hen een finaleplaats op, alweer voor Brussel, en soms vragen we ons af of ze niet hadden gewonnen indien ze tijdens het programma de draad als koppel weer hadden opgepikt. Al bleek nadien dat er toch niets aan de hand was.

Soulmates

Sven en Amanda zijn nog geen koppel, en ze zijn het ook nooit geweest. Overal benadrukken ze dat ze soulmates zijn. Maar zowat iedereen heeft al eens gedacht dat ze flink met onze voeten aan het rammelen zijn. Al zou het gewoon kunnen dat ze het zelf niet beseffen of dat ze niet durven. Gisteren werd toch wel duidelijk dat ze allebei prompt jaloers zijn wanneer er een ander in het spel komt. Vooral Amanda kon niet verbergen dat ze niet was opgezet met het feit dat Sven in de aandacht van een ander meisje staat. We denken dat de vrouwelijke kijkers best hun handjes thuis kunnen houden of de bevallige Amanda zou wel eens kunnen klauwen.

Plots zien we haar met een speelgoed-minion in de dagboekkamer zitten, zodat ze toch haar eigen minion nog heeft. Wanneer Sven die wil afnemen, zien we die klauwen plots tevoorschijn komen. Maar ook omgekeerd merken we dat Sven het moeilijk heeft wanneer een Italiaan van naast de deur z'n oog op Amanda heeft laten vallen. Zelfs in de zaak lijkt iedereen het te beseffen: zoals het tussen Sven en Amanda klikt, daar kunnen veel echte koppels alleen maar van dromen.

Geheime troef

Amanda moet ook constant opletten om geen dubbelzinnige uitspraken te doen. "Sven en ik gaan later misschien wel samen iets beginnen", zegt ze. "Een zaak, hé", voegt ze er snel aan toe. Jaja... Om het sprookje helemaal compleet te maken, herinneren we ons dat de twee een Griekse pop-up zijn begonnen, omdat ze elkaar in Griekenland hebben leren kennen. Mooi toch? Alle puzzelstukjes passen in elkaar, in een soap was het al lang koekenbak.

Sven en Amanda hebben in elk geval een geheim wapen, een troef die geen enkel ander duo heeft. Zelfs al doen ze het voor de show, het kan hen rechtstreeks naar de overwinning loodsen. Miette en Willem kunnen dat als ex-koppel misschien ook nog uitspelen, want hoorden we de papa - Patrick Van Krunkelsven - en de mama van Willem nu niet stilletjes zeggen dat Miette de ideale schoondochter is?

Giordano geeft te veel uit

Voor de rest was het gisteren een typische overgangsaflevering. Na de sluiting van de pop-up van Gillian en Caroline moest iedereen eventjes bekomen. In afwachting van de volgende recensenten kwam de inspectie overal over vloer. Alweer zijn het Myrthe en Giordano die het slechtste rapport kregen. In de keuken was vanalles niet in orde en Gio draait de winst van Myrthe in de zaal er in de keuken driedubbel door. Bovendien moet je nog steeds een lange avond rekenen als je in hun zaak een pizza gaat eten. Vier uur tussen aankomst en dessert!

Ook Miette en Willem werden op de vingers getikt. Vooral omdat hun zaak steeds meer verlies lijdt. Nochtans zit er bijna altijd veel volk, maar het personeel moet te lange dagen kloppen. Als blijkt dat er iemand 96 uur op een week in de keuken staat, is wel duidelijk dat ze het met minder zullen moeten doen. Benieuwd of ook Sara nu wat minder in de potten zal mogen roeren.

Examen

Sven en Amanda doen het dus wel goed, en boeken sinds het begin van de maand al winst. Het slechte nieuws is dat Amanda er volgende week niet zal zijn om de zaal te runnen, aangezien ze haar examen als kapster moet afleggen. Meteen legt ze haar rechterhand uit wat ze allemaal voor Sven zal moeten doen. Tja Sven, zo één ga je niet snel meer vinden. Al is het geen goed idee om de charme van Amanda weg te nemen tijdens een nieuwe nominatieweek. Maar als ze dan toch genomineerd worden, dan weten ze meteen wat te doen als ze de stem van de kijker willen winnen...

Lees meer